همانطور که می ‌دانید حسابداری از مشاغل بسیار مهم و ضروری است. در واقع بدون اغراق می ‌توان گفت برای تمام کسب و کارها وجود سیستم حسابداری حرفه ‌ای اهمیت زیادی دارد. امروزه با ورود نسل زد (متولدین ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۰) این حوزه نیز دچار تحولاتی شده و چالش ‌ها و فرصت‌ های جدیدی را دیده است. در واقع این افراد با ورود به حوزه کار نگرش جدیدی به حسابداری وارد کرده اند و سبب شده اند تحولات این شغل چشمگیر باشد.

بر اساس گزارش مرکز تحقیقات Pew، این نسل بیشتر از نسل‌های قبلی پذیرای تنوع نژادی و قومی است. با توجه به رشد ۱۰ درصدی مشاغل حسابداری تا سال ۲۰۲۶ و تغییرات جمعیتی، جذب نیروی کار متنوع برای شرکت ‌های حسابداری یک فرصت و در عین حال یک چالش محسوب می‌شود. حال این سوال مطرح می‌ شود که حسابداری نسل z چیست؟ این نوع حسابداری چه تفاوتی با روش ‌های سنتی حسابداری دارد؟ و ویژگی حسابداری نسل z شامل چه مواردی است؟ در ادامه همراه ما باشید تا به این سوال ‌ها پاسخ دهیم.

حسابداری نسل z چیست؟

در گذشته از کاغذ و دفاتر حسابداری برای ثبت و تحلیل امور حسابداری استفاده می ‌شد. برخلاف گذشته امروزه نسل زد تمایل دارند از انواع نرم افزار حسابداری، سیستم ‌های هوش مصنوعی و اپلیکیشن‌ های مالی برای بررسی امور حسابداری بهره ببرند. در واقع برخلاف گذشته نسل زد به دنبال این هستند که با استفاده از تکنولوژی‌ روز، تحلیل ها را دقیق تر و سریع تر انجام دهند.

نسل های گذشته بیشتر به روش های سنتی پایبند بودند حال آن که استفاده از سیستم های خودکار سازی سبب می ‌شود خطاهای انسانی کاهش یابد. در واقع با نسل زد با هوشمندسازی سعی کردند حسابداری را دستخوش تغییر و تحولات کنند. خوب است بدانید تفاوت‌ های فرهنگی و سنی در محیط کار، چالش‌ هایی در زمینه مدیریت منابع انسانی ایجاد می‌کند. با این حال، با توجه به رشد شغل‌ های حسابداری، شرکت ‌ها باید روی جذب و حفظ استعدادهای متنوع نسل Z تمرکز کنند.

حسابداری نسل z

ویژگی ‌های حسابداری نسل زد شامل چه مواردی است؟

تحقیقات آمریکا نشان داده ‌اند که شرکت‌ های دارای تنوع بالا در نیروهای انسانی، ۱۹٪ افزایش در نوآوری و ۹٪ افزایش در سودآوری دارند. در واقع این افزایش بهره وری به دنبال استفاده از نسل زد در کنار سایر نسل ها اتفاق افتاده است. همانطور که بیان شد این نسل با دارا بودن ویژگی های خاص خود از دیگر نسل ها متفاوت هستند. برخی از ویژگی ‌های حسابداری نسل زد و در عین حال تفاوت ها عبارتند از:

تمایل به استفاده از ابزارهای تحلیلی

همانطور که گفته شد در اولین تفاوت، نسل زد تمایل دارند که از ابزارهای تحلیلی دقیق برای حساب و کتاب بهره ببرند اما در گذشته ما کمتر شاهد این تمایل بودیم. این تفاوت و ویژگی خاص نسل زد سبب می‎ شود حسابداری از حالت سنتی (دفتری) خود خارج شود و به سمت استفاده از ابزارهای نوین پیش برود.

هوش بالا و سرعت بالا یادگیری

علاوه بر این تفاوت افراد نسل زد از سرعت بالایی در یادگیری برخوردار خواهند بود. از این رو می ‌توانند به راحتی با تغییرات قوانین مالیاتی، استانداردهای حسابداری و ابزارهای جدید هماهنگ شوند. در صورتی که ما این امر را در گذشته کمتر شاهد بودیم. از این رو بسیاری از کسب و کارها به دنبال استخدام نسل زد برای پیشبرد موارد حسابداری خود هستند.

انعطاف پذیری بالا و تمایل به دورکاری

از دیگر تفاوت حسابداری نسل زد با سایر نسل ‌ها انعطاف پذیری بالای آن ها است. برخلاف سایر نسل ‌ها این نسل ترجیح می‌ دهند که از دور کار خود را رصد کنند و با استفاده از ابزارهای آنلاین کار خود را پیش ببرند. در صورتی که نسل قبل تمایل داشت در محیط اداری کار خود را انجام دهد. در واقع این مدل کار سبب می ‌شود کسب و کارها بتوانند متناسب با موقعیت خود سمت های شغلی را به صورت آنلاین و حضوری چیدمان کنند.

تحلیل داده ها به جای جمع آوری آن ها

از دیگر ویژگی‌ های نسل زد تحلیل اطلاعات و داده‌ ها است. در واقع افراد نسل زد به جای تمرکز بر ورود داده ‌ها سعی می‌ کنند تحلیل ‌های درستی داشته باشند. این امر سبب می ‌شود گزارش ‌های مالی اصولی تر پیش برود و راهکارهای ارائه شده منطقی ‌تر باشند. این امر به تنهایی سبب می‌ شود بسیاری از کسب و کارهای نوپا از این نسل بخواهند مسئولیت کار آن ها را به عهده بگیرند. در واقع وجود یک نسل زد در یک کسب و کار خرد همچون پوشاک سبب می‌ شود با کمک نرم افزار حسابداری برای پوشاک بتوان میزان بهره روی را افزایش داد.

مدیریت زمان و افزایش بهره وری

مدیریت زمان و بهره ‌وری بالا از دیگر تفاوت نسل زد با دیگر نسل‌ ها است. در واقع با کمک ابزارهای خودکارسازی، دقت و سرعت عمل افزایش می ‌یابد و به دنبال آن زمان کمتری صرف می‌ شود. افزایش بهره ‌وری سبب می‌ شود سازمان هزینه کمتری را پرداخت کند و سود قابل توجهی کسب نماید.

سوالات متداول

بهترین ابزارهای حسابداری نسل z کدامند؟

نرم‌ افزارهایی مانند QuickBooks، Xero، Zoho Books، Wave، Sage 50 و ابزارهای تحلیلی مانند Tableau و Power BI برای حسابداران نسل Z بسیار کاربردی هستند.

آیا هوش مصنوعی جایگزین حسابداری نسل z شود؟

هوش مصنوعی وظایف تکراری حسابداری را خودکار می ‌کند، اما جایگزین تحلیل مالی، تصمیم ‌گیری و استراتژی‌ پردازی نخواهد شد. در واقع، حسابداران نسل Z با هوش مصنوعی کار می کنند.

چالش‌ های نسل Z در حسابداری چیست؟

مهم‌ ترین چالش ‌ها شامل رقابت بالا، نیاز به یادگیری مداوم فناوری‌ های جدید، افزایش قوانین مالیاتی و تغییرات سریع در نرم‌ افزارهای حسابداری کسب و کارهای خرد از جمله نرم افزار حسابداری سوپرمارکت و پوشاک است.

جمع‌ بندی مطالب

در این محتوا سعی کردیم بیان نماییم حسابداری نسل z چیست و چه تفاوتی با سایر حسابداری‌ ها دارد. بدون شک جوانسازی نیروهای محیط کار یک فرایندی است که به شما کمک می ‌کند افزایش بهره‌ وری را تجربه کنید و سود بیشتری را کسب نمایید. نسل زد با ویژگی ‌های خاص خودشان به شما کمک می ‌کنند حسابداری کسب و کار خود را هوشمندتر پیش ببرید و با استفاده از ابزارهای به روز تحلیل دقیقی داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *