در سال های قبل، آشپزخانه ها با عنوان تهیه غذای بیرون بر مشغول به فعالیت بوده و توانستند تا حدود زیادی نیاز بازار به مصرف غذاهای سالم و آماده را برطرف کنند. اگرچه فست فودها نیز در رقابت تنگاتنگی با این نوع آشپزخانه ها مشغول به کار بودند، اما توجه مردم به مصرف مواد غذایی سالم باعث شد تا استقبال از غذاهای خانگی بیشتر از فست فودها باشد. پس از مدتی، آشپزخانه هایی که طبخ غذاهای خانگی و سالم را بر عهده داشتند، با عنوان کترینگ که برگرفته از نام انگلیسی catering است، به بازار مصرفی معرفی شدند. از آن پس، به تعداد این آشپزخانه ها افزوده شد و افرادی که فرصت و یا توانایی طبخ غذاهای خانگی را نداشتند، به خرید از این کترینگ ها ترغیب شدند.

اگر راه اندازی کترینگ با فکر اقتصادی همراه باشد، سود خوبی را شامل می شود. به همین دلیل است که افرادی که به فکر راه اندازی یک کسب و کار پرسود هستند، کترینگ را در لیست کارهای پیشنهادی در نظر می گیرند. نقطه عطف راه اندازی این نوع کسب و کار این است که مشتریان شما تنها شامل مردم عادی نمی شوند. اگر کیفیت غذا مطلوب باشد، ادارات و سازمان ها نیز برای تهیه ی غذای پرسنل خود با شما قرارداد خواهند بست.

مکانی مناسب را انتخاب کنید

قبل از هر کاری، باید برای راه اندازی کترینگ، مکان مناسب را انتخاب کنید. مکانی که انتخاب می کنید باید از نظر تاسیسات، تهویه مطبوع و سایر امکانات مثل برق و گاز ایده‌آل باشد. همچنین، لوکیشن کترینگ شما بر میزان فروش شما تاثیر خواهد داشت. مثلا، راه اندازی کترینگ در نزدیکی مرکز شهر و پاساژها، می تواند در ساعات و روزهای شلوغ برای شما مشتریان زیادی را به همراه داشته باشد. فرض کنید نزدیک سال نو، افراد برای خرید به مرکز شهر آمده و وقت و انرژی خود را صرف خرید کرده اند، حال برای بازگشت به خانه به یک وعده غذای گرم و لذیذ نیاز دارند. اینجاست که کترینگ شما مشتری خود را پیدا خواهد کرد. البته در انتخاب مکان به امکان دسترسی افراد نیز توجه کنید؛ مثلا بهتر است در نزدیکی کترینگ شما یه فضای باز جهت پارک خودروی مشتریان وجود داشته باشد.

پرسنل را از میان افراد خبره برگزینید

معمولا در راه اندازی هر کسب و کاری، انتخاب نیروی انسانی کمی دشوار بوده و با چالش همراه است. شما باید افرادی باتجربه را برای کار در کترینگ خود انتخاب کنید. معمولا در راه اندازی کترینگ ابتدا به استخدام آشپز توجه ویژه ای می شود. آشپزی که قرار است استخدام کنید، فقط نباید مهارت بالایی در پخت غذاهای لذیذ داشته باشد؛ بلکه باید بتواند غذای خوشمزه را برای تعداد نفرات بالا نیز بپزد. البته همه چیز به استخدام آشپز و کمک آشپز ختم نمی شود. شما برای کترینگ خود به تعدادی فروشنده و پیک نیز نیاز خواهید داشت. داشتن پیک برای کترینگ شما یک امتیاز مثبت است؛ زیرا در ساعات شلوغ، این شما هستید که غذا را به دست مشتری می رسانید و گاهی همین امکان ارسال درب منزل، به شما در جلب مشتری کمک می کند.

راه اندازی کترینگ

طراحی منو

اگر به فکر راه اندازی کترینگ هستید، باید بدانید که به علت تعدد کترینگ ها در سال های اخیر، داشتن یک منوی خلاق می تواند شما را نسبت به دیگر رقبایتان متمایز کند. البته اگر منو متفاوت باشد، باید پرسنلی انتخاب کنید که از پس طبخ غذاهای منو برآیند. مثلا اگر قرار است در کنار غذاهای خورشتی و کباب ها، غذاهای سنتی را نیز سرو کنید، باید از آشپزهای متخصص در این زمینه کمک بگیرید. به هر حال از تنوع نترسید، گاهی همین تنوع می تواند کترینگ شما را از یکنواختیِ فروش نجات دهد.

مواد اولیه باکیفیت از همه چیز مهم تر است!

در بحث کسب و کارهای مرتبط با صنایع غذایی، مواد اولیه بسیار اهمیت دارد. در زمان راه اندازی کترینگ نیز، باید به این فکر کنید که مواد اولیه را به صورت تازه و باکیفیت تهیه کنید. سعی کنید مواد اولیه را به صورتی سفارش دهید که تا قبل از تاریخ انقضا به مصرف برسند. سفارشات باید متناسب با ایام سال و مناسبت ها نیز باشند. مثلا در روزهای تعطیل، تعداد مشتریان شما بیشتر از حالت عادی خواهند بود. پس در این مدت، غذاها معمولا مصرف شده و مواد اولیه در انبار نمی ماند. سعی کنید برای خرید سبزیجات، به تره بار سر زده و از غرفه هایی که سبزیجات باکیفیت و ارزان دارند، خرید کنید. البته باید در نظر داشت که هر جنس ارزانی مرغوب نیست. بنابراین، باید در انتخاب مواد اولیه نهایت وسواس را به خرج دهید. مواد اولیه ی مرغوب، طعم غذا را لذیذ و مشتریان شما را چند برابر می کند.

تجهیزات راه اندازی کترینگ

برای راه اندازی کترینگ باید تجهیزات باکیفیت و کاربردی را تهیه کنید. تجهیزاتی مانند اجاق گاز، یخچال، میز کار، دستگاه خردکن، چرخ گوشت، انواع قابلمه و آبکش و غیره برای راه اندازی آشپزخانه ضروری است. انتخاب جنس و تعداد تجهیزات به بودجه شما برای راه اندازی بستگی دارد. همچنین، برای خرید تجهیزات باید به منوی طراحی شده ی کترینگ خود نیز توجه کنید. مثلا اگر در منوی خود همبرگر را نیز جای داده اید، باید دستگاه همبرگر‌ زن نیز خریداری کنید.

هزینه های راه اندازی کترینگ

زمانی که به راه اندازی کترینگ فکر می کنید، باید تمام هزینه هایی که دربردارد را در نظر بگیرید. به غیر از هزینه هایی که برای اخذ مجوز، راه اندازی کترینگ و خرید تجهیزات در نظر گرفته می شود، باید هزینه های مربوط به حقوق نیروی انسانی، هزینه بازاریابی و تبلیغات، هزینه های مربوط به آب، برق و گاز و همچنین هزینه های حمل غذا تا مقصد را نیز محاسبه کرد. نرم افزار رستوران رایما در برآورد تمامی هزینه ها به شما کمک کرده و شما می توانید با خیالی آسوده به بررسی تمام هزینه ها بپردازید. معمولا استفاده از نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی کار را برای صاحبان کسب و کار آسان کرده و می توانند به راحتی به نقاط قوت و ضعف فروش خود پی ببرند.

برنامه نرم افزار کترینگ در بسیاری از رستوران ها و کترینگ ها کاربرد داشته و مدیران با بکارگیری این نرم افزار، سود و زیان خود را مدیریت می کنند. این نرم افزارها از نظر اقتصادی کاملا به صرفه بوده و برای کاهش هزینه های اولیه بسیار مناسب هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *